Thursday, November 11, 2010

JANGAN MARAH WARTAWAN..TAK BAIK

Semalam, MB Kedah marah wartawan.

Macam-macam dia cakap kat wartawan.

Dia minta wartawan tu buat penyelidikan dulu.

Dia minta wartawan itu tulis cara Islam.

Banyak blogger tulis mengapa MB bersikap demikian sedangkan beliau patut gunakan masa tu untuk menjelaskan keadaan. Bukan marah wartawan.

Sekadar ingatan. Jangan marah wartawan bertanya. Apabila disoal, jawab sajalah.

Melainkan wartawan membuat pembohongan. Itu je.

10 comments:

mohd hussain said...

hang tak pernah kene fitnah..Boleh la ckp mcm tu..Pernah gi Kedah,tolong mangsa banjir?jika pernah bagus dan try la panggil wartawan ikut...jika x turun duk DIAM..

NGINAP SRENGENGE said...

patut mereka dimarahi,kerana salah buat liputan.......mereka kena ikut arahan ketua.

Kalau buat liputan tak memihakkan majikan....majikan pula marah mereka.

iutlah hidup mereka....tension

Ash said...

Setuju dgn en.tiger sbb sy sendiri pernah alami situasi sama. Suka ayat ni "Apabila disoal, jawab sajalah." Itulah kerja wartawan :)

Anonymous said...

nasib baik diam maki saja...kalau dia pi bagi penendang kat muka pemberita tu apa hang nak kata...pamberita yg kena maki tu tak habis-habis dok salah kerajaan negeri...patutlah mb naik angin...

pelesit said...

salam,

u should tell that to rais yatim as well...

jebat said...

Salam DIY,


Mengapa marah wartaman ???
Wartawan outar belit ke ??
Itu memang sebahagian tugas wartawan.

TAK PERCAYA ?? TABYA RPK ATAU MALAYSIA INSIDER.

anti marah said...

bagi saya,mb kedah dah hilang sabar tu...tapi mmg mb turun pi tgk banjir cuma tak menyeluruh...tapi bro samad keterlaluan la dato..nak provok tak kena tempat

Anonymous said...

Salam sejahtera,


Saya Salwa Muharam, dari Unit Komunikasi Korporat, Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia ingin memaklumkan bahawa pihak SPRM akan mengadakan satu program DIALOG BERSAMA BLOGGERS pada 25 November 2010 ini di tempat yang akan dimaklumkan kemudian (sekitar Kuala Lumpur).

Program ini dijangka akan melibatkan seramai 50 orang bloggers yang dipilih. Sehubungan itu, saya berbesar hati menjemput tuan bagi pihak SPRM untuk menghadiri program Dialog ini.

Program ini akan melibatkan dialog secara bersemuka antara Ketua Pesuruhjaya SPRM, Dato' Seri Abu Kassim Mohamed dengan golongan blogger antara lain bagi memberi penjelasan secara terus kepada golongan ini tentang mesej perubahan dan usaha pembanterasan rasuah secara berterusan yang dilaksanakan oleh SPRM.

Pihak SPRM amat berbesar hati menjemput pihak tuan menyertai dialog ini agar dapat bertukar-tukar pandangan ke arah usaha pembanterasa rasuah di negara ini.

Saya menunggu maklumbalas tuan berhubung pelawaan ini, dan tuan boleh berhubung secara langsung dengan saya di talian 03 88867659, atau email komunikasi@sprm.gov.my.

Terima kasih.

Salwa Muharam
Unit Komunikasi Korporat
Aras 7, Kompleks D6, Parcel D,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan, 62007 Putrajaya.

Anonymous said...

haraperak daily tak biasa buat fitynah ke? Najib tak marah mcm azizan marah...itu banjir da marah ini fitnah bom orang.. lagi parah...BN relak tak melompat cuma al juburi aja marah wartawan kata kebebasan akbar.. bila da bebas kita kena terima lah... baik kita dapat untung kita suka ,,,,lapuran x baik kita bantai.. mana adil..da kkena ngin taik.. tu lah berkawan dgn kaum nabi LUT inilah akibatnya

Anonymous said...

DIY,
Nasib baik MB Kedah "haram" wartawan upahan BN, RTM, TV3, NST, BH dan Utusan buat liputan persidangan DUN Kedah saja.Ketua-Ketua Menteri BN Sabah dan Sarawak halau wartawan Semenanjung Malaysia keluar negeri mereka kerana kuasa imigeren negeri masih ditangan mereka.Ustaz cara telus dan terang-terang menghalang waartawan "putar belit" daripada buat coverage, tetapi Pemimpin BN cara bersembunyi minta Ketua Pengarang media supaya "kill" story yang mereka tidak suka. Boleh kata setiap minggu Ketua Pengarang kena marah dengan power that be, tetapi you diam saja. why? Ramai wartawan diarah pindah oleh MB dan Ketua Menteri dari negeri mereka you diam saja. Ada menteri terutama PM dan T PM arah certain reporters not to cover their events, you tak bising pun. Your menteri pun pernah memperlekehkan wartawan you diam saja, Janganlah jadi hipokritlah DIY. Sejak you jadi KP RTM you pun dah pandai main politik dah pandai bodek, ampu dan jilat-jilat.Itu hak you, tetapi u janganlah main politik murahan dalam isu Kedah ini. I was in your seat before, i know "in and out how you all run the show. Please be fair lah dengan MB Kedah. Kalau you minat sangat dengan persidangan DUN Kedah, you all pick up from BERNAMA. Sebagaio pelanggan Bernama gunalah berita/foto Bernama.


Ex Pemberita Daerah.