Wednesday, February 28, 2007

SENARAI PELAWAT 1


PELAWAT SAYA DI UNIVERSITI HOSPITAL (18 OGOS - 24 SEPT 2006)

Datuk Seri Mohd Ali Rustam, Ketua Menteri Melaka
Datuk Seri Zainuddin Maidin, Menteri Penerangan
Datuk Ahmad Zahid Hamidi, Timbalan Menteri Penerangan
Datuk A Samad Said, Sasterawan Negara.
Datuk A Kadir Jasin, Ketua Pengarang Berita Publishing Sdn Bhd
Datuk Raja Nongcik Raja Zainal, Presiden PPPBM
Datuk Ahmad Merican, Tokoh Penyiaran Negara
Datuk Zein Isma, pemimpin politik.
Datuk Hishamuddin Aun, Ketua Pengarang NSTP
Datuk Manja Ismail, Pengarang Kumpulan BH
Dr Mohd Safar Hasim (dan isteri), Ketua Jabatan Media dan Komunikasi UKM
Datuk Tengku Shariffuddin Tengku Ahmad (dan isteri), Setiausaha Akhbar TPM (gambar)
Sabbaruddin Ahmad Sabri, Setiausaha Sulit Kanan Menteri Penerangan
Karim Mustaffa, Setiausaha Sulit Kanan Menteri PDNDHEP
Zaini Zainuddin, Pengurus Besar Kanan BPSB
Mahfar Ali, Pengarang Eksekutif BH
Abd Samad Rahim, Pegawai Khas Menteri Penerangan
Sutung Umar, penyair
Dinsman, penyair

...bersambung....

6 comments:

Anonymous said...

assalamualaikum..alhamdulillah dah sihat ex-boss saya ni..amboih mentang mentang kami pelawat x da datuk depan..nama x dak pun....acah je anyway....feels great to know and seeing u re healthy...told ya u ll do okay...just be strong ok..ujian allah yg penting u have a beautiful,loving n caring family...ok take care now..from mrs kereta kompot.....

ibrahim yahaya said...

mrs kereta kompot,

itu senarai pertama le...senarai ikut kategori...senarai rtm, tv3, kelas 80-83, bh , saudara, kengkawan dan lain-lain lagi. sepupu saya, datuk sulaiman pun belum ditulis namanya. adun johor pun datang melawat...tq sir.

u dalam kategori apa? ramai kawan i ada keta kompot...mungkin u dalam senarai yang selalu melawat i kot....timaceh....

anyway...saya mengucapkan terima kasih kepada semua yang melawat saya...berkat doa kengkawanlah seperti mrs keta kompot.... saya kini sihat...

Rahim dan Ita..bawa barli..Double H bawa kepala ikan...mahbub...pehhh..Cheree..bawaberiani...tapi sorang itu...melawat saya hampir setiap minggu....siapa?...tungguuuuu

namun...ada yang anggap saya akan terus sakit..takleh buat kerja...Allah maha mengetahui..

Anonymous said...

hmm..kami bawa biskut kering..dak tau nak bswa apa sbenagnya..keta kompot dah juai..he he..tak pa one fine day kita tiga org...timot u n i pi pekena nasi daun pisang...u know what datuk..biag org kata apa pun..ada org nak kita sihat ada org suka kita sakit sbb suka tengok org susah big kan je..yg pntg itu jadikan kita lg kuat..byk contoh kliling kan yg pntg bak kata rotu when the going gets tough the tough gets going....yg pnting bukan rgk atau take cover memanjang...

ibrahim yahaya said...

tak tahu nak panggei apaa,

memang betuii, kita kena kuat. dalam hidup ni..takdak oghang yang bule tulong kita, melainkan diri sendiri...saya telah lalui macam-macam..

ketika saya sakit dulu..nak kena bedah...minta tulong kawan jutawan (mungkin duit dia lebih RM 100 juta) untuk duit pembedahan..rm 45 ribu,...dia kata apa...duit dia sangkut...kerajaan tak bayark lagi projek dia......tak apa..saya pun masuklah spital gomen..alhamdulillah..bayark sikit...

ada lagi macam-macam...tak larat ceghrita...nantilah satu hari nanti...

depa ni tak tulong sebab kita takdark jawatan kot..takpaa...itu dunia punya dalam...lu takdark paa..gua takdark peduli punya (macam frust je bunyi)...tapi ini realiti...

ingat...besok jangan datang jumpa saya minta tu dan ni ...(tapi...saya ni lembut sikit) bila orang mintark tolong...kita tolong...lupark yang lama...tu yang isteri marah sangat tu...lembut semacam...

tapi macam kata tadilah...takdark orang yang akan tulong kita melainkan diri kita..percayalah..

Nora said...

Assalamualaikum En. Tiger,

Saya mendapat berita ini daripada Pakcik saya; Dato' Jabar (SSIC Berhad) baru-baru ini.

Terkejut juga apabila menerima berita ini.

Alhamdulillah, semuanya berjalan dengan baik, kan? Doa saya agar En Tiger terus sihat..... :)


- bekas student
:)

ibrahim yahaya said...

Nora,

Waalaikum salam,

Semua berjalan baik. Terima Kasih dengan doa itu. Sebenarnya, doa rakan-rakanlah seperti yang saya sebut sebelum ini menguatkan semangat saya untuk terus berbakti kepada negara....

Datuk Jabar banyak memberi semangat kepada saya...

Saya doakan Nora dan pakcik sentiasa selamat dilindungi Allah SWT.