Thursday, December 9, 2010

JANGAN PUTAR BELIT FAKTA

Tidak ambil tindakan terhadap perasuah, pembangkang kata kerajaan lemah.

Ambil tindakan terhadap pemimpin pembangkang kerana rasuah, pembangkang kata pilih bulu.

Ambil tindakan terhadap pemimpin BN yang dikatakan rasuah, pembangkang kata gimik politik.

Jangan rasuah rakyat dengan pemikiran bodoh, lemah dan mengarut.

Rakyat tahu siapa yang pening sekarang.

Rakyat tahu siapa yang mahu dipercayai sekarang.

Rakyat tahu tindakan DS Najib sekarang berlandaskan semangat 'Rakyat didahulukan' adalah ikhlas, jujur dan selaras dengan pemimpin bangsa Malaysia dari dulu.

Pemimpin yang mendahulukan diri sendiri, perlu menjadi rakyat, bukan pemimpin.

11 comments:

YANG GAMBI said...

SPRM ambik tindakan pengamal rasuah, ada yang sanggup hapuskan saksi... lepas tu tuduh SPRM dan Kerajaan... mudah je puak-puak pembangkang buat cerita... lidah biawak...

blogenstarz said...

DS najib ada 'inteligent unit'nya sendiri.Walaupun pilihan beliau tidak popular kepada ramai pehak,tapi pada beliau ianya ada kelebihan.
Kita tunggu dan lihat tindakan seterusnya..... menjelang PRU 13 !

NGINAP SRENGENGE said...

rakyat didahulukan dengan kenaikan harga barang.

Laksamana Bentan said...

Setelah berhempas-pulas menghasut rakyat dengan pelbagai cara dan pendekatan, kini tiba masanya gerombolan pakatan pembangkang menerima padah dari penipuan dan pembohongan mereka.

Rakyat semakin matang dan boleh berfikir dengan rasional.

Mari kita teruskan kesejahteraan yang kita nikmati selama ini dari dikorbankan oleh golongan Anti Nasional dan anti agama yang berkeinginan tinggi untuk menghapuskan sistem yang sedia ada.

Anonymous said...

Peeeerah penjilat.....Rakyat didahulukan konon....mari kita tengok....kes Khir Toyo takut sama dengan kes Khsitah Gadam.....woit sifat penjilat terserlah.......

Anonymous said...

Kah...kah...kah....bertanding lah dalam PRU 13 nanti....Namakan Parti Dunia Tiger.....ada mangkok nak sokong atau tidak......

Anonymous said...

KALAU NAJIB NAK DAHULUKAN RAKYAT,
TURUNKAN TARIF LETRIK YANG MENCAPAI UNTUK BILION BILION TU.

ADA TELUR KA?

*Penyokong Umno yang tak akan mengundi selagi tak buat jambatan bengkok.

cermin2mirror said...

Susah nak buat kerja..

Yang menteri pon sama..Bila berpangkat..banyak yang buat sombong dengan rakyat..

Pembangkang pun sama..asyik complaint jer..bila bagi tempat..semua berterabur..penting diri sendiri..

Yang rakyat pulak..asyik mempertikaikan benda kecik kecik..

Bukan senang nak mentadbir NEGARA..sebab semua orang ada kepentingan sendiri..Gila kuasa tapi bila bagi kuasa..tak tau nak guna kuasa..

Yang crony pun sama..Kalau kawan dia jadi big boss..Mendabik dada dia la yang hebat..sapu semua..

Rakyat macam tu juga..Tanggung beban..

Anonymous said...

Tubuh Parti Parti Gay Semalaysia
( PGM )lambang biasa lah Man at Work..

Anonymous said...

pm rakyat, dan pm yg membelasah harta rakyat...

Anonymous said...

Blog percacai, tak habis2 suka jadi percacai....PRU 13 tak cuba bertanding....cuba lah. Minta tolong dengan Bikmama mana tau nanti menang jadi Menteri Jamban....tuihhhhhhh