Tuesday, June 26, 2012

SYED MOKHTAR TERUS DISERANG?

Dalam artikel terbaru Perak Today, ada disebut mengenai apa yang didakwa sebagai usaha pihak tertentu untuk menyerang Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary yang telah banyak membantu masyarakat Islam di negara ini terutama dalam program keIslaman termasuk pembinaan masjid dan muzium Islam selain membantu rakyat miskin di seluruh negara.

Usahawan ini juga banyak membantu dalam bidang memelihara dan memulihara warisan negara termasuklah menyokong usaha tidak secara langsung untuk mempertahankan keutuhan serumpun Malaysia-Indonesia menerusi Yayasan Ikatan Rakyat Malaysia Indonesia (YIRMI).

Berikut adalah artikel terbaru dalam Perak Today yang perlu dihayati oleh bangsa Melayu. (ada ayat-ayat yang kasar tetapi mempunyai mesej mendalam yang perlu difahami).


Kita boleh lihat bagaimana Robert Kuok melalui DAP menyerang Tan Sri Syed Mokhtar Al Bukhary. Bermacam-macam cara mereka buat untuk sabotaj Syed Mokhtar. Kempen yang dimulakan di Facebook oleh DAP ni memang berniat jahat dan racist.

Terbaru Tan Sri Syed Mokhtar menjadi mangsa lagi bilamana beliau diserang hanya kerana beliau ingin menyelamatkan Penang Port atau Pelabuhan Pulau Pinang.Yang paling kuat menyerang beliau adalah akhbat The Edge selain dari DAP yang dah memang racist.

Kalau korang baca artikel yang dikeluarkan dalam The Edge memang sangat menyakitkan hati dan seolah-olah Tan Sri Syed Mokhtar sedang melakukan satu kesalahan besar, mereka dengan sengaja membesar-besarkan isu ini untuk merosakkan nama baik Syed Mokhtar.

DAP Pulau Pinang jangan cerita la, mereka menyerang dan mengugut macam-macam. Tak cukup dengan itu, penyebab BN kehilangan Pualu Pinang Gerakan pun sama dok taruk cili kaw-kaw punya, semua kerana Syed Mokhtar adalah melayu Islam! Itu aje.

Kalau la Robert Kuok yang nak ambikalih benda ini, aku percaya semua akan puji dan puja. Dalam negara kita ni, kalau orang Cina ambikalih apa saja, pasti semua akan diam membisu tapi disebabkan SYed Mokhtar adala melayu dan Islam maka mereka serang habis-habisan.

Ada ayat dalam the Edge yang paling aku takleh terima seolah-olah menggambarkan bahawa Syed Mokhtar membuat amal jariah untuk menujuk-menunjuk. Pada hakikatnya Syed Mokhtar tak pernah beritahu sesiapa pun apa yang dia beri bantuan. Dasyat betul la orang Cina yang busuk hati ni!

Padahal sepertimana yang kita semua tahu, bahawa setiap syarikat yang Syed Mokhtar ambilalih, semuanya akan bertukar menjadi sayarikat yang boleh membuat keuntungan. Dia boleh turn around syarikat yang bermasalah kepada syarikat yang berjaya. Ini adalah hakikat dan sebab itulah kaum DAP ni marah sangat.

Come on la wei, apa yang telah Syed Mokhtar sumbangkan pada umat Islam di Malaysia ni memang tak boleh dinafikan, walau dia tak mahu publisiti tapi orang yang pernah terima sumbangan dari dia tahu cerita sebenar. 

Aku dah pernah cerita dulu, bagaimana ada pihak yang mahu membuat liputan sumbangan yang diberi oleh Syed Mokhtar tetapi dihalang oleh beliau. Dia tak mahu sebarang publisiti tentang sumbangan yang dibuatnya. Tapi DAP bangsat ni memang dengki, tak boleh tengok melayu berjaya dan bantu melayu yang lain.

Berbalik pada kisah The Edge yang tak henti-henti serang Syed Mokhtar ni, dah jadi macam satu trend pulak The Edge serang Syed Mokhtar ni, aku pun hairan jugak kenapa jadi macam ni, so aku pun buat la research sikit.

Rupa-rupanya ada dalang atau hanjeng Anwar dalam The Edge ni, aku syak la, mungkin orang yang pernah disebut nama dia dalam Akuan Bersumpah Murad. Nama dia adalah Tong Kooi Ong. Dia ni dulu Phileo Allied punya bos! Ingat Shamsidar dulu jadi DIRECTOR sayrikat tu lagi?

Sebab itulah The Edge secara konsisten menyerang Syed Mokhtar, ada agenda peribadi rupanya, kemudian disokong oleh parti racist yang paling haramjadah iaitu DAP. Bukan itu saja, ada jugak orang UMNO yang berkepentingan dalam Penang Port sekarang ni tak mahu syarikat ni terlepas ke tangan Syed Mokhtar melalui sayrikatnya Seaport Terminal Sdn Bhd.

Penang Port kini memang banyak hutang dan tidak berapa menguntungkan. Ini diakui oleh Chua Soi Lek sendiri yang juga merupakan Pengerusi Penang Port. Dengan pengambilalihan Tan Sri Syed Mokhtar ni, maka Penang Port boleh menjadi syarikat yang menguntungkan.

Korang boleh lihat sendiri bagaiaman semua syarikat di bawah Syed Mokhtar berjaya dan menjadi sayrikat yang menguntungkan. Senang cerita macam ni la, berapa nayak syarikat milik Syed Mokhtar yang mengalami kerugian? Takpe part tu nanti aku cerita kemudian.

Sekarang ni aku dah memang tak boleh tahan tengok DAP, The Edge serta beberapa orang berkepentingan nak busukkan nama Syed Mokhtar! Inilah masalahnya bila ada Melayu nak berjaya, bangsa DAP menjadi cemburu.

Mereka cuba gambarkan bahawa Tan Sri Syed Mokhtar adalah proksi UMNO yang nak kaut semua projek-projek besar. Padahal syarikat yang dia ambik ni semuanya syarikat yang bermasalah, kemudian dengan kepakaran dia, dia menukar kesemua syarikat tersebut kepada syarikat yang menguntungkan. 

Wahai orang Melayu semua, bukalah mata kamu semua, lihatlah betapa busuknya hati DAP Komunis ni, mereka dengan sengaja mahu menjahanamkan seorang Melayu Islam yang sudah berjaya dalam perniagaan. Ayuh kita tentang DAP dan sekutu-sekutu mereka habis-habisan!

6 comments:

Anonymous said...

Boss Pembangkang minta duit sumbangan tak dapat sebab tu ...agen agen mereka melanggar..

Kerajaan perlu peka dan intelligen perlu berkesan...

Apakah Towkey lain yg kaya tapi tidak diserang ...kasi wang cara sembunyi....

Harap mereka yg diugut ..pergilah kesaluran tertentu untuk...dilindungi dan tindakan tepat dan cepat perlu diambil....

Anonymous said...

Semuga Tuhan lindungi Syed Mokhtar... Orang baik2 insya Allah dikasihani Tuhan...inilah ujian ke atas kita bila nak buat kebaikan. Lagi2 di mata orang bukan Islam (yg busuk hati), melihat orang Islam kaya dan hidup senang ni pantang bagi mereka. Kalau boleh, bagi mereka biarlah Islam=kemiskinan. kalau ada orang Islam yg kaya, dia tuduh makan rasuah...senang je... dia nak kuasai ekonomi Malaysia. sbb tu tun mahathir buat macam2 untuk galakkan orang melayu jadi kaya. Najib pun gitu juga... kita je yg buta hati..

Anonymous said...

Mcmana nak bagi sedar kat dia org ni pun tak taulah. Mereka lebih percaya cinasial dapp dari melayu mcm syed mokhtar. Dah mcm2 dia buat utk bantu org melayu tapi disebabkan hasutan kafir laknat melayu2 no percaya. Dia pun sakit hati bila syed mokhtar dot mcm2 projek. Walhal kalau diberi kat melayu2 ni pun mereka tak mampu nak laksanakan. Akhirnya dialibanakan pd cina juga. Melayu ni malas berusaha. Maka bila cinaa ni bagi duit lebih sikit saja dah suka. Itu sebab melayu ni tak suka syed mokhtar. Tak dpt duit percuma. Golek2 telentang2 duduk2 kedai kopi cinaa bagi duit. Suka lah dia. Kalau tgk sekarang ni pun melayu2 ni minta mcm2 contoh ptptn nak free tanpa fikirkan apa effect pd masa depan. Mahasiswa tu yg buat perangai. Pendek akal betul. Sikit2 duit rakyat. Mcm duit mak bapak dia pulak. Dia tak tahu takda duit takda pembamgunan takda pembamgunan takda kerja so mcmana nak hidup. Cikgu kena akar mereka yg masih bersekolah menengah tentang hal ini. Supaya bila masuk university mereka dah faham dan tal timbul kisah percuma semua. Kerajaan tak zalim mana yg blh diberi mereka akan beri tapi biarlah berpada. Pembangkang tau cucuk saja utk kepentingan sendiri. Pendacai percaya habis. Sangguo maki lagi melayu mcm syed mokhtar. Semoga Allah lindungi dia. Aminn.

Anonymous said...

PASS PKRR YG SOKONG DAPP BERDOSA BESAR. DAHLAH KAFIR JAHAT BUSUK HATI PULAK. PATUTNYA PASS SOKONG TS MOKHTAR. DIA BANYAK TOLONG ORG SBB ITU REZEKI DIA MURAH. KITA ORG ISLAM PERCAYA DGN ITU KAN. JADI JANGAN DENGKI. MUHASABAH DIRI

Ezekiel Rubenstein said...

Salam. Brother,kena bagi tau semua umat Islam yg kafir kat Malaysia ni dah mula kempen besar2an boikot Roti GARDENIA sbb syarikat dah jadi milik orang ISLAM. Mereka cara terang2an kempen beli roti MASSIMO hak kafir punya. Yg aku tak paham orang MELAYU ISLAM pun tolong promote sama roti ni, bermula drpd pengedar sampai kpd dreber lorinya. Kalau syrkt orang ISLAM untung, dapat juga zakat perniagaan utk bantu umat ISLAM balik. Kalau syrkt kafir untung ada ke nak bantu, peruntuh lagi ada. Tolong buat entry khas tentang benda ni dan masukkan sedikit pandangan cerdik pandai ISLAM hukum dan fatwa membantu perniagaan umat ISLAM.Ulamak PAS tak payah tanya le, buat sembelit 40 hari je nanti.

Anonymous said...

Jahanam kepada DAP yang dengki akan kejayaan orang islam!!