Saturday, January 30, 2010

PAKAT-PAKAT BANGKANG PECAH

Krisis Pakatan Pembangkang semakin parah terutama di Pulau Pinang.

Penolakan secara terbuka antara pemimpin parti dengan parti yang lain amat ketara.

Pertikaian sesama sendiri itu kini sudah berada pada tahap serius. Oleh itu, idak mustahil krisis itu akan menular ke negeri negeri lain pula. (Pecah di Selangor? Retak di Kelantan dan Gaduh di Kedah? Perrrggghh)

Itu kata Perdana Menteri Dato Seri Najib Tun Razak pagi ini.

DS Najib juga memberitahu keretakan yang berlaku dalam pakatan pembangkang bukanlah disebabkan oleh UMNO sebaliknya kelemahan mereka sendiri.

Ikutilah Berita Nasional RTM jam 8 malam ini.

(Renungan Rimau: Kalau pembangkang nak bergaduh sekalipun, pastikan rakyat Malaysia tidak rugi atau mengalami nasib malang. Yang penting rakyat, bukan pemimpin tertentu. Jika PM memulakan usaha menyatupadukan rakyat negara ini, berilah sokongan padu agar negara kita tidak hangus. Tengoklah rakyat di Pulau Pinang dan Selangor yang sudah pening kepala. Ada yang menyesal, ada yang kecewa. Apa nak buat? Eksperimen yang dijalankan 'meletup' dan kehidupan pun makin teruk. Tukar kerajaan ni jangan buat-buat eksperimen. Pakat-pakatlah sokong kerajaan sekarang. Pakatan? Pakat-pakatlah suruh dia orang buat haluan masing-masing. Pas, buat hal sendiri, DAP buat hal sendiri. PKR...ah ini yang pening sikit. Mungkin boleh masuk PAS atau DAP dan bubarkan Parti Kenakan Rakyat. Amacam.)

3 comments:

faid said...

PESTA TUNDING MENUNDING DALAM PAKATAN RAKYAT MAKIN MERIAH...

TAHNIAH DSAI....

GAYA PEMIMPINAN YANG MAKIN MENAMPAKAN KERAPUHAN...

PENGUNDI PKR CUKUP LA KENA TIPU...

ibrahim yahaya said...

Sdr Faid,

Kena tipu dan kena goreng. Pakai minyak-minyak kelapa banyak, untuk goreng dan bahan pelincir.

YB Raz said...

rasanya kelantan dan kedah tak akan goyah. cuma p.pinang dan selangor saja yang bergolak.