Monday, May 28, 2007

PERBUALAN (8) : NAK PERGI MANA?

Dua hari sebelum cuti sekolah.

Cynta: Cuti sekolah ni, where will you take us for holiday, daddy?
Daddy: Why?
Cynta: My friends are going somewhere.
Daddy: Where are they going?
Cynta: Many places. Some of them will be going to Cameron Highlands, Genting Highlands, balik kampung and other nice places.
Daddy: Ok..holiday ni you all hang out with daddy lah.
Iyra: Ya..lah...but where are we going?
Daddy: We will go to London.........(smiling)
Cynta: Ya ka daddy? (excited)
Iyra: Kakak...daddy has not finish his sentence yet.
Daddy: Youre right Iyra...
Iyra and Cynta : In our dreams....(mereka tertawa knowing that i will continue saying "in your dream" after they ask me "betul ke?". Bukan main-main but that is the ultimate for this year. Kena cari duitlah. Perrrgggh)
Daddy : (Dalam hati - tunggulah duit jatuh dari langit)
Cynta : Never mind daddy...as usual we will go back to kampung and play at the beach..Resort tu pun best juga, daddy.
Daddy: No problem...when you all want to go?
Cynta: The day you have cutilah.
Daddy: Oklah...abang masih tidur lagi ke?
Cynta: His favourite...tidur lama-lama.
(maka ketiga-tiga beranak pun terus makan nasi lemak dan roti).

7 comments:

ahm said...

datuk,
what a nostalgic kamelia song in the background
"...tak peduli kan ku terjang, biarpun harus ku tembus padang dan lalang"
teruskan berusaha, pasti akan ada hasilnya. melayu memang unggul.

Raden Galoh said...

Ah...memang anak2 begitu...my boys pun just posed me the similar questions...

Maybe I need a time to recharge too...now I'm thinking of going somewhere without me coughing up so much for the xpenses...maybe...morib la tu... or bagan lalang...

Take care bro, and enjoy the holidays...salam

Fauziah Ismail said...

Salam Tiger
Balik kampung is the best holiday any kid can have especially those living in the city.
I didn't grow up having a kampung as my grandmother was staying near us.
One Raya holiday, Mom took us to her aunt's in Batu Pahat. As soon as we got there, we took off chasing after the turkey and plucking young mangoes from the tree. And this happened when my bother and I were already working!
"Mah, kau bawak lah anak2 kau balik kampung selalu," my grandaunt told Mom.
These days, my brother makes sure his kids balik kampung during the school holidays.
At least they would have a more balanced life than he did.

ibrahim yahaya said...

Sdr Ahm,

Tidak kira apa bangsa, kalau berusaha pasti berjaya. Bangsa Melayu perlu bangun dari tidur dan terus berusaha. Jangan terus tertinggal di belakang. Dalam ekonomi, bangsa Melayu di belakang kaum Cina lebih kurang 30 tahun. Perrrgggh.

ibrahim yahaya said...

Sdr Raden,

Thank you for visiting my blog.

Harap Sdr segera sembuh. Saya sentiasa berdoa agar Sdr dan keluarga berada dalam keadaan sihat dan gembira. Tabahkan hati dan teruskan perjuangan.

ibrahim yahaya said...

Sdr Fauziah,

Salam kembali. You memang wartawan hebat. Sempat juga menulis bahan-bahan menarik ketika membuat assignment di luar negara. Saya mengikuti tulisan Sdr. Inilah kelebihan blog. Harap ramai lagi wartawan macam you.

Selamat pergi dan selamat kembali.

Fauziah Ismail said...

Salam Tiger
Saya tidak sehebat mana, cuma memenuhi kepuasan menulis walau di mana saja dan berkongsi pengalaman cerita dengan sesiapa yang sudi membaca.
Terimakasih.