Sunday, March 22, 2009

DS NAJIB DI DIALOG@1 RTM


Syed Munawar menemuramah DS Najib Tun Razak.

9 comments:

aimdaim said...

DIY
Program itu memang kena pd waktunya, komen dari sms penonton juga lebih terbuka & Dialog@1 telah mendahului stesen lain sedikit sebanyak mengembalikan keyakinan orang melayu kepada UMNO.
Tetapi soalan yang diajukan lebih kepada situasi semasa yang sudah diperkatakan oleh media cetak. Sepatutnya perlu ada soalan yang menerobos sempadan pemikiran orang melayu diajukan (out of box).

fikir-fikirlah

abe MIE 'TERJAH' said...

Dialog pasal apa? cerite lah sikit dato..tak tengok..ada kerja


http://pkrpasdap.blogspot.com

Parpu Kari said...

SAYA ADA TERIMA SATU SMS TADI, IANYA AGAK MENGEJUTKAN SAYA LA, SMS NI DALAM BAHASA INGGERIS DAN IANYA AGAK PANJANG, BEGINI LEBIH KURANG BUNYINYA....

"LEBIH KURANG JAM 9.30 MALAM SEMALAM BERTEMPAT DI PJ HILTON, AGEN ALI RUSTAM DAN AGEN MAT TAIB TELAH MENGADAKAN PERTEMUAN! TUJUAN DIADAKAN PERTEMUAN INI ADALAH UNTUK KEDUA BELAH PIHAK INI BERGABUNG! AGENDA PERTAMA MEREKA ADALAH UNTUK MENCARI JALAN SUPAYA DELEGASI YANG MENYOKONG ALI RUSTAM MENGUBAH SOKONGAN TERSEBUT KEPADA MAT TAIB! AGENDA KEDUA ADALAH UNTUK SEMUA JENTERA POLITIK ALI RUSTAM TERUS DIGUNAKAN UNTUK MENYOKONG MAT TAIB! ALASAN YANG DIBERI KERANA BANYAK WANG TELAH DILABURKAN OLEH ALI RUSTAM DAN SELEPAS INI IANYA AKAN DIJADIKAN SEBAGAI PELABURAN MAT TAIB PULA, MEMANDANGKAN ALI RUSTAM SUDAH PUN MELABURKAN KESEMUA PELABURAN BELIAU, ALI RUSTAM AKAN MENGHALALKAN PELABURAN INI DAN AKAN TERUS MELABUR UNTUK MAT TAIB BAGI LIMA HARI YANG MENDATANG, MEMANDANGKAN ALI RUSTAM SUDAH PUN DIKENAKAN HUKUMAN, MANA BOLEH HUKUM DUA KALI KAN?

MACAM SUSAH PULAK KITA NAK PERCAYA KAN SENARIO DIA ATAS TU, TAPI DALAM POLITIK PERKARA BEGINI ADALAH 'BIASA' TAMBAHAN PULAK SETELAH ALI RUSTAM DIKENAKAN TINDAKAN, MAKA JENTERA BELIAU BERGERAK SECARA 'UNDERGROUND'

DUA HARI LEPAS SELEPAS SEMBAHYANG JUMAAT LEBIH DARI DUA RIBU PENYOKONG-PENYOKONG PAS DAN PKR TELAH BERARAK KE PEJABAT KETUA MENTERI MELAKA UNTUK MENDESAK BELIAU UNTUK MELETAKKAN JAWATAN BELIAU. MENURUT MEREKA SEORANG PERASUAH TIDAK LAYAK MENJADI KETUA MENTERI LAGI.

MENURUT SMS ITU LAGI, ALI RUSTAM INI IBARAT SUDAH JATUH DITIMPA TANGGA PULAK! YA LAH MANA TAKNYA, DAH LA NAK TANDING TPM PUN TAK DAPAT, PASTU PIHAK PEMBANGKANG PULAK MENDESAK BELIAU MELEPASKAN JAWATAN KETUA MENTERI, ALI RUSTAM JUGA TELAH MENGATAKAN BAHAWA BELIAU TELAH BERJAYA MEMENANGI KESEMUA KERUSI UMNO YANG DITANDINGI SEMASA PRU KE 12 HARI TU. PELINYA YANG DATANG MENDESAK BELIAU UNTUK LETAK JAWATAN ADALAH TERDIRI DARI 95 % MELAYU PEMBANGKANG..."

BEGITULAH LEBIH KURANG MESEJ YANG TERAMAT PANJANG TELAH DI TERIMA SAYA, SAMA ADA BETUL ATAU TIDAK, ITU SAYA TAK TAHU.

NAMUN AGAK MERAGUKAN JUGAK BILA KITA DAPAT MESEJ-MESEJ SEBEGINI KAN? YALAH KALAU TAKDE ANGIN MASAKAN POKOK BERGOYANG, KAN?

NAMUN BEGITU SAYA PERCAYA, BAHAWA PENYOKONG-PENYOKONG DATO SERI MOHD ALI RUSTAM NI ADALAH DARI KALANGAN ORANG-ORANG YANG BAIK DAN MEREKA TAK AKAN MELAKUKAN SEPERTI YANG TERSEBUT DALAM MESEJ TERSEBUT!

SEDIKIT PERINGATAN UNTUK PENYOKONG-PENYOKONG DATO SERI ALI RUSTAM, BEBERAPA HARI LEPAS SAYA JUGA ADA MENERIMA SMS MENGATAKAN BAHAWASANYA ORANG-ORANG MAT TAIB LAH YANG TELAH MEMBUAT LAPORAN MENGENAI KES POLITIK WANG BELIAU, KALAU TAK SILAP SAYA LAH ADA KURANG LEBIH DALAM 500 ADUAN YANG DI TERIMA OLEH LEMBAGA DISIPLIN UMNO!

SAYA BUKAN NAK MENGAPI-APIKAN KEDUA DUA BELAH PIHAK YA, NIAT SAYA CUMA JANGANLAH ORANG YANG TAK BERSALAH PULAK DI HUKUM DALAM PEMILIHAN NANTI, SEPERTI YANG TELAH SAYA KATAKAN TADI, SAYA PERCAYA PENYOKONG-PENYOKONG DATO SERI MOHD ALI RUSTAM ADALAH ORANG-ORANG YANG BAIK CUMA BERHATI-HATILAH YA, INI SOAL MASA DEPAN UMNO/BN...JANGANLAH DI IKUTKAN HATI DAN PERASAAN YA.

TUN DR MAHATHIR PUN DAH BERPESAN BANYAK KALI, PILIHLAH PEMIMPIN YANG BERSIH CEKAP DAN AMANAH YA...KITA TAK NAK LAH PEMIMPIN YANG DAH ADA PELBAGAI KES MASA DAHULU KAN?..SO FIKIR-FIKIRKANLAH..

DEMI BANGSA, AGAMA DAN TANAHAIR! HIDUP MELAYU!

Anonymous said...

kena tegok malam ni...aku tak pernah miss tengok rancangan di luar lingkungan..banyak ilmu dapat dimaanfaatkn..dapat ilmu free

Masih dalam lingkungan

Ulat&kulat

burungjantan said...

Boleh tahanlah tuan syed munawar jadi moderator, walaupun tak selincah Dr. Mohd Agus.

Kalau tuan syed memulakan pertanyaan, "Datok Seri dah menang tak bertanding jadi presiden parti, tak payah kempen pun memang dah menang, dato seri dah hilang darah germuruh. Tapi mungkin berlaku ialah cakap dato seri akan mempengaruhi perwakilan yang bakal memilih calon mereka. Jadi sekarang apakah yang dato seri fikir apabila dah jadi PM tak lama lagi?" bukankah bagus, dari bertanya yang melayang-layang.

Jawapan dato sri mungkin akan kata, saya nakkan parti umno kuat, atau saya nak buat bangsa malaysia yang glokal, atau saya nak jadikan hutan-hutan seluruh negara ditanam padi, atau saya nak jadikan pelabohan klang macam tiga kali singapore, atau akan kata semua pegawai kerajaan tak payah kerja, tak payah induksi, tak payah ptk, nanti hujung tahun kerajaan bagi bonus.

Amacam?

fatimah likin said...

Siaran langsung yang disaksikan melalui TV@1 telah saya tonton, nanum apakah jawaban Timbalan Perdana Menteri tentang PPMSI?

Kita harus beritahu bahawa orang barat maju kerana mereka belajar sains dan matematik dalam bahasa ibunda mereka, cuma bahasa inggeris secara kebetulan sahaja sebagai bahasa ibunda mereka.

Orang philipina dari taraf pembantu rumah fasih berbahasa inggeris, tetapi kenapa mereka jadi begitu?

Budak boleh berfikir secara karyatif ialah dalam bahasa ibundanya sendiri.

Katakanlah nanti semua orang melayu yang sekolah tahu berbahasa inggeris, bukankah nanti mereka akan bercakap inggeris, menunjuk dia ada sekolah, dan malu bercakap bahasa ibuda dianggap tidak sekolah.

Dimanakah logiknya dato' sendiri menyokong PPSMI?

pendekar bukit said...

Bukit Selambau anak tiri Pembangkan, read it here

http://selamba-u.blogspot.com/2009/03/bukit-selambau-anak-tiri-pembangkang.html

Awang Maya said...

Awang Harap nama berikut akan menang:-

1. Tim. Presiden - Tan Sri Muhyidin Yadin

2. N.Presiden:- Hishamudin, Rais Yatim dan Syed Hamid Albar

3. Ketua Pemuda:- Mukhriz Mahathir

4. Wanita:- Rafidah Aziz

AMARAN DARIPADA AWANG MAYA:-

Awang akan seal pintu hati Awang untuk menyokong apatah lagi mengundi UMNO jika nama-nama berikut menang:-

Muhammad Taib
Khairy Jamaludin

UMNO akan hancur jika dua nama diatas menang.

Awang tidak akan teragak-agak menyokong dan mengundi serta berkempen kepada keluarga, saudara mara dan sahabat handai agar menyokong PAS jika dua nama diatas menang.

Itu sahaja harapan Awang.

ChengHo said...

Dapatkan moderator yg lebih ampuh saperti Johan Jaafar dan Dr Agus...