Thursday, February 7, 2008

BANYAKKAN MAKANAN DAN MINUMAN...

Semalam, Cynta, Iyra dan saya mencuba sebuah restoran baru di Putra Point, Putra Heights. Taman perumahan terbaru di Subang Jaya. Baru dibuka dan pelanggan pun tidak ramai. Dari segi presentation bolehlah lawan restoran Kopitiam yang banyak di Lembah Klang, dengan kerusi dan meja marble. Mungkin kerana baru, pelayan pun tiga orang saja. Merekalah yang ambil order dan kemas meja.

Apabila menu diberikan kepada kami banyaklah makanan yang tertera dipotong dengan dakwat biru kerana tiada lagi ditawarkan. Kami pun menempah makanan yang tidak dipotong. Namun, pelayan datang semula dan memberitahu kami, makanan itu sudah habis. Mungkin mereka buat sedikit dan sudah habis ditempah. Kami cuba memahaminya.

Kami orderlah roti bakar dua set, telor setengah masak empat biji, cokelat cake, jelly, dua esprit oren, horlick dan teh tarik. Bilnya RM36. Boleh tahan juga.

Namun, demi menyokong restoran Melayu, kami akan datang lagi. Diharapkan banyaklah makanan yang ditawarkan lagi dan roti bakar itu perlu diperkemaskan. Bukan macam saya buat di rumah tetapi seperti yang disediakan di Kopitiam.

Selamat Maju Jaya, restoran Melayu.

Baca mengenai makanan Malaysia [ di sini ].

No comments: