Tuesday, February 26, 2008

IMEJ PENDEMONSTRASI TIDAK BAIK

Pemimpin PKR kini menyedari sebarang kaitan parti itu dengan golongan yang gemar membuat demonstrasi jalanan telah mencemar imej mereka. Dalam ertikata lain pemimpin dan ahli parti yang "mengamuk tidak tentu pasal" dan menentang pihak berkuasa yang menjalankan tugas. Pembabitan itu menyebabkan masyarakat kini menganggap imej parti itu sebagai kumpulan yang suka membuat kacau. Suka berdemonstrasi jika tidak bersetuju dengan sesuatu dasar atau isu.

Pemimpin PKR mahu mencontohi BN yang sentiasa menentang demonstrasi jalanan.

Sehubungan itu, pemimpin tertingginya mengarahkan pemimpin dan ahlinya menjauhkan diri daripada kumpulan yang membuat demonstrasi jalanan agar mereka tidak dipandang sebagai parti yang suka membuat kacau. Mereka tidak menyetujui pandangan pemimpin PAS yang akan menghalalkan demonstrasi jalanan jika berkuasa.

Dalam pada itu, tertarik dengan dasar Pak Lah untuk memperkasakan modal insan, PKR dikatakan akan membuat pelbagai janji untuk membina institusi yang bermatlamat membina modal insan di beberapa kawasan dengan peruntukan yang diterima daripada pelbagai pihak. Parti dikatakan akan menyebut Turki sebagai model idea mereka dan bukannya Pak Lah yang sering menekankan kepentingan mewujudkan modal insan.

No comments: