Thursday, March 8, 2007

PERBUALAN 5 : MONEY N BOSS

one morning at pantai dalam...warong roti jala...

daddy : Kakak.. tolong kira..meja ni....dan meja sebelah (member....)
iyra : waaa...u have a lot of money ha..daddy
daddy : why?...
iyra : u belanja everybody...
daddy : i have money laa...
iyra : but...you dont have work...where you get your money daddy....
daddy : adelah...sikit....belanja makan ni .. sedekah...sikit je...
iyra : (tanya lagi...) daddy....why are they calling u bos....not datuk...
daddy : they can call me anything....no problem what...?
iyra : you are not their boss anymore....
daddy : when they call u boss..meaning..they respect u la.....bukanlah sebab daddy masih bos dia orang..
iyra : can i call u bos...
daddy : why?
iyra : i respect u...
daddy : ok (dalam hati ...u can call me anything baby....i will be your father forever...nobody can change that.)

6 comments:

s'ayS said...

comelnya perbualan dgn anak :o)

Dapat cucu baru? Tahniah :o)

ibrahim yahaya said...

s'ays,
belum dapat cucu lagi. perbualan dengan anak.

s'ayS said...

sorry ... tersalah faham kut

s'ays maksudkan - Hafizal dpt anak (thought u have a new grandson)

ibrahim yahaya said...

s'ays,
tidak perlu minta maaf. saya yang silap tak beritahu reader bahawa hafizal tu presenter segmen sukan rtm.

hafizal hamad sms saya pada 7 mac lalu untuk memberitahu berita baik itu. anak sulung. gembiranya dia...

saya gunakan blog ini untuk sebarkan maklumat ini kepada kawan-kawan terutama rakan RTM yang melayari blog ini.

anyway, saya terima ucapan tahniah s'ays itu bagi pihak hafizal.

cucu....dua tiga tahun lagi kot.

Anonymous said...

hi datuk tiger..mcm tak je..dulu biasa panggil en tiger..ni ms keta kompot..bru smbg dgn member marine biologist salah profession..u know who kan la..kan satu badge dgn karim n nurma..miss the old days..anyway da bsau anak en brahim..its nice to know u treat them like adults..ingat masa kami pi hospital anak sulung u dok jaga..masih ada yg nak teman kan pak..la n payah nak jumpak lagu tu..bila nak letak sajak berus berus kuali..@ boutros ghali...he he

ibrahim yahaya said...

ms keta kompot,
i tahu siapa gerangan. tulah...aj...dia yang nak teman papa sebab kesian papa dia sorang-sorang kat spital. syukur juga ada anak macam tu.

pasai old days yang u cakap tu...tak hilang...kita boleh minum dan sembang-sembang macam dulu-dulu...

sajak tu... dah hilang, i wish ada dalam simpanan kat sesiapa....tapi i cuba cari...