Thursday, February 26, 2009

JANGAN JOLOK SARANG TEBUAN

Ramai yang kini terlupa bahawa amat berbahaya menjolok sarang tebuan.

Sekadar mengingatkan kerana saya menonton National Geographic di TV1 minggu lalu yang memaparkan bagaimana 'killer bees' menyerang manusia sehingga menyebabkan kematian. Serangan yang dilakukan bertubi-tubi membabitkan ribuan tebuan.

Oleh itu berhati-hatilah ketika 'berangan' untuk mendapatkan madu.

4 comments:

Rina Damansara said...

TukarTiub.

Baru 6 bulan, dah 1.88 juta 'jolokan' tebuan manusia.

Lebih 300,000 pengunjung setiap bulan.


Esei-esei mengenai sosio-politik Malaysia di Tukartiub memang gempak, bijak, cool.

Tidak gentar dengan serangan tebuan? Pergi baca Tukartiub.

mat_terab said...

sapa yang jolok pulak dato...?
kalau sarang lebah ok la jugak dapat ambik madu ni sarang tebuan nak buat hape.....?

kluangman said...

Tidak gentar...jangan buat lawak, komen kena batang idung tanpa makian pun tak akan disiarkan...sama macam blog hipokrik..siapa lagi kalau bukan blog Anwar Ibrahim..

Dah kena dah..

megatdewa said...

tahniah.... teruskan perjuanagn. dengan izin "depa lupa ni tanah melayu" yang ada undang-undang.... orang melayu jgn mudah lupa....