Friday, April 4, 2008

ALI RUSTAM SEORANG BLOGGER

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd Ali Rustam, kini sudah menjadi seorang blogger .

Selamat menulis.

14 comments:

awangsulungmerahmenyala said...

tulis sendiri macam tok rimau.jangan dok upah org plak.nampak skrg dah mula berblog-blog tapi jgn guna manusia lain untuk menulis.

aku menulis bukan kerana nama tapi kerna sifat kasih sesama manusia...SOHAIMI ROA.

ibrahim yahaya said...

Sdr Awang,

Saya amat bersetuju dengan pandangan saudara. Semua orang kena tulis sendiri. Tapi kalau pemimpin sibuk, macam mana nak tulis hari-hari bro? Sibuk ke pemimpin?

Lagu tu pun best jugak.

Anonymous said...

Anak toyol selangor dah jadi blogger, skang ni Ali Ketam pulak... Kak Pidah, Samy Bulu, PAK LAH, Najib tak teringin ke nak jadi blogers.

Diorang semua ni bukannya bloggers, Tapi goblok....

Dulu cakap semua bloggers macam monyet/beruk, skang ni jilat balik ludah diorang, apa punya goblok LAH pak-pak menteri dan bekas menteri ni.

Setuju sangat dgn awang sulung dan ibrahim yahaya, lastly upah orang lain yang tulis untuk diorang.... pi...rah. busuk punya olang.

wassalam - aimancrs

ibrahim yahaya said...

Sdr Aimancrs,

Siapa yang tidak ikut segala perkembangan terbaru dalam dunia ini, dia akan tertinggal.

Maksud saya, ikutlah perkembangan yang baik dan memberi manfaat. Bukan yang bukan-bukan.

Blogging ini menyeronokkan kerana sesiapa saja boleh mengetengahkan pandangan mereka. Lepas tu, tunggulah hari-hari mendatang untuk disokong atau dibelasah.

Apa pun, tulis le yang baik-baik. Agar kita Slamaaattt...macam kata Hezry Hashim, deejay KLFM.

anisbaiduri said...

buka blog lagi??? ramainya nak jadi blogger... hadoi yaiiii pecah biji mata macam ni.. 500 000 + 1 blog dah wujud di Malaysia (jer).. lepas ni makin payah lah nak tengok wakil-wakil rakyat kita turun padang melawat rakyat kerana asyik sibuk dengan blog web masing-masing..

ibrahim yahaya said...

Sdr Anisbaiduri,

Sdr ada pilihan. Pilihlah yang terbaik. Macam blog si rimau tu..

Wakil rakyat kena turun padang. Kalau tidak, mereka akan terpaksa pula bekerja di padang. Atau di ladang. Atau di kandang.

S.Shahbuddin said...

Dua hari lepas saya ada tinggalkan komen membina kat blog ali rustam tapi tak keluar2 pon lagi.

Saya rasa beratus2 dah komen yg patut keluar... sebab Rakyat memang tertunggu2 blog Pak2 Menteri nihhh so semua pakat duk serang nak komen...

tapi mungkin ali rustam terlalu sibuk duk monitor komen...

saya tengok blog ali rustam ni ala-ala blog khir toyo jer. warna gambar pon seakan2 sama. harap2 jgn laa upah org yg sama utk dibuat nanti kena kutuk kang... marah kat blogger tak tentu pasai plak...

harap2 blog2 VIP ni semua depa tulis sendiri lah... kalau setakat template tu boleh lah org tolong buat tapi... jgn suruh "penulis text ucapan" yg tulis...

sama2 kita tengok lah nanti...

ibrahim yahaya said...

Sdr S.Shahbuddin,

Saya pun cuba tinggalkan ucapan tahniah kepada Tok Ali tetapi tidak boleh didaftarkan komen itu.

Mungkin ada kesilapan dalam mengendalikan blog itu kot. Mungkin ada pihak yang boleh tolong. Mereka yang membantunya?

Anonymous said...

Saudara,
Nampaknya selain dari YB. dato' Seri Dr. Mohamad Khir Toyo, YAB Datuk Seri Ali Rustam sudah mempunyai blognya yang tersendiri...

Seorang mantan Menteri Besar dan seorang lagi adalah merupakan Ketua Menteri. Kalau tidak silap sudah 2 artikel / posting yang dibuat oleh Dr. Khir dan respon yang diterima amat mengejutkan. Sudah hampir 1,500 komen yang disiarkan.

Datuk Seri Ali pula, sudah banyak posting yang sudah dibuat. tetapi kenapa tiada satu pun komen yang disiarkan? Tak ada atau tidak disiarkan..

Heran nya...

NINA KARIENA

ibrahim yahaya said...

Sdr Nina Kariena,

Mungkin ada masalah dalammenyimpan komen. Saya dah cuba komen tapi tak lekat.

epain said...

nilah masalahnya....org nak buat dia nak buat..

pastu kecoh dlm sokabhar....

last2 aku nak komen pun tak boleh...buang karan je....

aku rasa kalau taraf menteri tu payah lah blog...buat satu domain....web sendiri....pastu letak forum dlm tu...lgi ok....

kesimpulannya....kaji dulu br buat...mcm mana boleh jd menteri ni...benda simple ni pun tak boleh nak handle...kalau suuh org pun, cr lah yg betul2...

ibrahim yahaya said...

Sdr Epain,

Niat yang baik itu ok la jika dilaksanakan. Cuma kena perkemaskan untuk memastikan niat yang baik itu mendatangkan hasil yang baik. Kalau ada niat tanpa hasil yang membanggakan, buang karan je.

MUSTAFFA HJ OTHMAN said...

Buat blog tapi tak siarkan Komen... Baik jangan buat blog...

Penakut, Bacul, Jumud & Tak Berpendirian eloklah Jadi BEROK... jangan hanya pandai kata Bloggers kebanyakkan nya BEROK, sekarang BEROK BEROK UMNO & BN dah mula nak MENTRANSFORMASI diri sebagi GOBLOG Bloggers... Tak malu ke.. Kalau dah memang JANTAN TAK BERTELUR tu baik toksah nak tunjuk BUAT Blogs la "kononnya" tengok DS Khir Gentelmen habih...

Tak malu ke dgn kawan sendiri... Buat jatuh KEMALUAN aja... Piiiiirrraaaaahhhhh, Cakap tak serupa bikin...

ibrahim yahaya said...

Sdr Mus,

Kalau DS Ali penakut atau jumud, beliau sudah tentu tidak akan membuka blog untuk melontarkan pandangannya.

Tentu ada faktor lain yang menyebabkan komen itu tidak disiarkan. Siapa yang tahu?