Thursday, May 22, 2008

CERITA BANYAK PUN TAK GUNA!



Bila pula hendak merasakan kejayaan bolasepak Malaysia macam ini?

MU? Pemilik puas hati, pengurus senang hati, pemain gembira dan peminat tumpang sekaki.

Malaysia? Pengurus tidak puas hati, pemain apa perasaan dihati? dan peminat tumpang maki.

11 comments:

su-kj said...

A.kum Datuk,

1. Just for your info dan rakan 2 lain.

2. Saya telah 'musnahkan' blog saya pagi tadi selepas Celsea kalah. I really-really frustated!

3. Sepatutnya John Tery tak ambil sepakan penalty tersebut because jarang defender/centre back akan ambil penalty kick?

4. So as a captain, mungkin dia rasa dia boleh lakukannya dan seterusnya merayakan kemenangan?

5. But sebenarnya, tindakan beliau itu adalah 'bodoh dan tamak-haloba'?

6. Akhirnya hanya satu second untuk boleh jadi juara TIBA2 bertukar jadi kalah kerana Tamak haloba!

ibrahim yahaya said...

Sdr Su-kj,

Saya penyokong MU.

Dalam diri ini sentisa mendoakan agar pasukan bolasepak Malaysia cemerlang seperti MU.

Mengapa kita tidak boleh mencapai tahap kecemerlangan itu? Siapa nak jawab? Bila lagi?

tajudin said...

Oh, Datuk baru tau ke?

Letaknya kehebatan sukan bolasepak negara kita adalah yang di luar padang tu...

steelbos said...

Salam Datuk Harimau,
...setelah Pengurus punyai jati diri & bukan wang yg dicari,pemain tingkatkan skill & bukan rasuah yg dicari dan peminat teruja garenti tak lari...

Bung Karno said...

Sdr Ibrahim,

Hari ni saya senyum,je.Perut rasa kenyang je. Tapi nak kena tido banyak-banyak.

MU Juara !!!!! Walaupun pagi tadi begegar jantung.

p/s takut nak buat prediction macam dulu.

ibrahim yahaya said...

Sdr Tajudin,

Bukanlah baru tahu tetapi merungut, membebel, merapu atau memberi pandangan ibarat kita memberi ceramah agama kepada semua orang Islam.

Bukan mereka tidak tahu tetapi ingin mengingatkan mereka supaya sentiasa berusaha lebih gigih. Jika mereka tidak tahu, eloklah berhenti saja. Bagi je kat pakar. Ada ke pakar dalam negara ini?

Utamakan negara, barulah kita akan mencapai kejayaan. Utamakan diri, kita akan terjerumus ke lembah keruntuhan.

ibrahim yahaya said...

Sdr Steelbos,

Pandangan yang tepat dan mantap.

Saya rasa banyak pendekatan yang perlu diambil untuk memperbaiki mutu bolasepak negara. Yang paling utama ialah belajar daripada persatuan yang berjaya mengharumkan nama negara seperti bowling, skuash atau bowling padang. Produk yang dihasilkan sentiasa menjadi sebutan di bibir rakyat negara ini.

Saya amat menghormati Nicol David yang boleh dijadikan contoh terbaik bahawa jika kita inginkan kejayaan, perlu seribu daya tetapi jika tidak mahu, pasti ada seribu daleh. Tiada kesungguhan, tiadalah kejayaan.

Pemilihan Nicol sebagai ikon utama CIMB adalah langkah bijak menghormati juara dunia. Contohilah ikon kita.

ibrahim yahaya said...

Sdr Bung Karno,

Tahniah Bung. Tak nak belanja nasi padang ke? Nasi ambeng?

Takpe...takpe...tidurlah dulu.

Anonymous said...

Saya pun macam sedara tak puas2 sokong MU tu walau pun pernah gak dok kat bawah..tapi nagape pulak diktator su kj tu siap 'bakar' dia punya blog..ha..ha..jangan over confident no...he.he..boleh gitu.

awangsulungmerahmenyala said...

Mengapa kita tidak boleh mencapai tahap kecemerlangan itu? Siapa nak jawab? Bila lagi?

SURUHLAH PRESIDEN FAM YANG MENJAWAB KALAU TAKLEH JAWAB SURUH KJ JAWAB KALAU KJ TAK BOLEH JAWAB JUGA SURUH SEMUA ORG2 DLM FAM JAWAB,KALAU DIAORANG TAKLEH JAWAB JUGA SURUH PARA PEMAIN JAWAB KALAU PEMAIN-PEMAIN TAKLEH JAWAB JUGA BIAR SAYA JAWAB....JAWAPANNYA...JAWAPANNYA TAKUT SAYA NAK JAWAB NANTI ADA ORG MARAH SAYA.hehehehe cuba su-kj yang jawab dia tau kot?

Anonymous said...

correct, correct, correct!
hidup MU
hidup IY
hidup melayu!

peluru berpandu